Single Blog Title

This is a single blog caption
12
dec

Geef ons tranen

Geef ons tranen. Tranen van geluk en dit niet alleen met de feestdagen. Tranen van een nieuw leven in het kraambed. Tranen bij een goede dood. En geef ons de tranen van verbazing bij te makkelijke, halve antwoorden en oppervlakkige contacten. Geef ons tranen bij ongemakkelijke levensvragen waar we geen antwoorden op hebben. Geef ons tranen in ons verlangen naar liefde, genegenheid en onze zoektocht naar het goede. Geef ons tranen voor het stille jongetje achter in de klas van groep 8. Tranen van bemoediging voor de arts die voor de 7e keer deze week een slechtnieuwsgesprek heeft gevoerd. Geef ons tranen van trots voor alle verzorgenden die tijdens de feestdagen onze ouders uit de poep wassen. Geef ons tranen om het gemis wat ons zou moeten beroeren. Geef ons tranen om te troosten waar dat noodzakelijk is. Tranen voor een warm welkom in je huis. Tranen van vertrouwen, zodat we de bubbel van ‘het eigen’ durven door te prikken. Tranen van compassie voor al die meisjes met een eetstoornis. Geef ons tranen van verwondering voor al wat ons toevalt in dit leven. Tranen voor jonge en oude geliefden die niet van elkaar af kunnen blijven. Tranen van geluk bij de eerste woordjes die je een peuter hoort brabbelen.

Maar bovenal, geef ons tranen die je inspireren om met onuitputtelijke dwaasheid te geloven dat ook jij het verschil kan maken. Tranen van moed om dát te doen waarvan anderen zeggen dat het niet kan. Tranen voor het dapper zijn, omdat je er ook in 2019 voor kiest dat ‘ja’ zeggen altijd een positieve optie is. Wees een licht, ook al is het maar in een hoekje.

En als ik dat zie geef ik jou mijn tranen, als dank voor al deze bemoedigingen voor een goed 2019.

Geef ons tranen, Henk Pastoors.

 


Henk Pastoors is directeur van TopSupport Strategie en Informatie. Hij levert als adviseur maatwerk in analyse en strategie in de farmacie en zorg.