Single Blog Title

This is a single blog caption
8
jun

Avondvierdaagse


Avondvierdaagse
De meeste kennen dat wel. Gezellig met de kinderen van de lagere school het jaar afsluiten, de avondvierdaagse. In Amsterdam-Zuid doen ze dat in het Amsterdamse bos. Kinderen werken en zwoegen en de ouders met de hippe bakfiets vol drank. Immers het is feest, want deze Amsterdammertjes lijken allemaal een gymnasium advies te hebben en daar moet op gedronken worden. Haladiejee-holadiejoo.

Het is voorjaar en tegen de hormonen van deze kruisbesnuivende ouders heeft geen apotheker een recept. Dit jaar was het wel heel bont. De ouders zo lam dat ze niet in de gaten hadden dat de kinderen van Amsterdam-Zuid met die van West aan het knokken waren. Die van West zijn veelal kinderen met een vmbo advies, dus praktisch en ze timmerden er vrolijk op los. Je gelooft het niet, maar de ouders waren meer met zichzelf bezig dan met de kinderen zodat de politie eraan te pas moest komen.

Aan onze relnicht Gordon kan het niet gelegen hebben, want die geeft immers altijd anderen de schuld. Aan Wiebes misschien? Want die kan ook zomaar een opstel van 1,4 miljard vergeten. Misschien dacht hij dat het een reisverhaal van Halbe Zijlstra was. Toch jammer dat Gert-Jan Segers er deze avond niet bij was. Die zou iedereen gewoon bij elkaar bidden. Allemaal onesthetisch gelul. Wat moeten kinderen hier van denken? Het lijkt dat ons het verstand onder ons geboortegewicht is gekomen.

Doe mij dan maar het programma ‘Tuindorp’. De schat van dik over de tachtig, aan de zuurstof, hijgend over zijn rollator met zijn babe van 26 aan de andere kant van de oceaan aan het internetten… “i luf you so“. Bij elke lettergreep weer 5 euro armer. Het lijkt de zorg wel met de drie musketiers aan de leiding. Hugo de Jonge, die meer om zijn schoenen lijkt te geven dan om de zorg. Bruno Bruins, die tijdens een hoorzitting moest vragen waar de KNMP voor stond en die arme staatssecretaris die in een interview aangaf dat God met alles een bedoeling heeft.

Maar goed dat er in de zorg nog heel veel engelen van vlees en bloed gewoon aan het bed mensen uit de poep en pies wassen. Nu is het zomer en ik hoop dat alles weer goed komt. Voor nu eerst maar genieten van de onvoorwaardelijke liefde van mijn hond en die uitlaten op het plaats delict… terug naar het Amsterdamse bos.

 


Henk Pastoors is directeur van TopSupport Strategie en Informatie. Hij levert als adviseur maatwerk in analyse en strategie in de farmacie en zorg.